Dagens hundekunde var Medina, en meget sød engelsk bulldog, som er meget usikker i sine omgivelser. Med behandlingen håber jeg at have fået løst op for en del af den stress, som har siddet i hende de sidste par år, så hun nu har mere overskud til at møde verden udenfor. Hun tog i hvert fald utrolig godt imod behandlingen.
Hvorfor alt det pilleri?
De fleste adfærdsproblemer har en eller anden forbindelse til fysisk ubehag.Når en hund har ondt, er dens tolerancetærskel lavere. Dvs. den reagerer hurtigere og voldsommere end andre hunde ville gøre i samme situation. Dette kan både være i forhold til at blive hurtigere gal eller glad.
Tag fx. en hund som virker aggressiv. Den knurrer eller farer endda ud og laver bidmarkeringer når den møder andre hunde. Hvis denne hund altid har haft en skæv nakkehvirvel som har forplantet sig med muskelspændinger gennem ryggen ned til bækken, forbinder den måske andre hunde med smerte i stedet for glæde, da det har gjort ondt på den når de løb og legede.
Det samme gælder en hund som stresser hurtigt op. Går den rundt med en spændingshovedpine, fordi den er skæv i nakken?
Og til sidst en hund som Medina som bruger så meget energi på at være bange for mennesker, biler, cykler, andre hunde og hvad hun ellers møder på sine gåture. Hun har brug for at kanalisere al sin energi til sin miljøtræning, så hun kan træne det, hun har mest brug for, og ikke lade noget gå til spilde ved at have ondt.
Derfor synes jeg det er utrolig vigtigt at få sin hund tjekket min. 1 gang for skævheder. Dette gør dyrlæger ikke. Man skal derfor enten til en kiropraktor eller kranio-sakral terapeut.
Hvad er forskellen på kiropraktik og kranio-sakral terapi?
I kranio-sakral terapien arbejder man med blidere tryk end i kiropraktikken. Og derfor kan det være lettere for en kranio-sakral terapeut at give hunden en positiv oplevelse.Man retter ligeledes kranieknogler og løsner hjernehinderne, som kan være med til at forårsage hovedpine.
Og så mener jeg at man ser færre tilbagefald efter en kranio-sakral justering. Netop fordi at den skævhed en hund fx. har i bækkenet, ligeledes findes i kraniet. Retter man kun den ene skævhed, vil patienten hurtigere få tilbagefald.
Det er bare nogle af argumenterne for, at jeg foretrækker kranio-sakral terapien.
Overvejer du at bestille en tid til din hund eller vil du gerne vide mere om metoden, er du velkommen til at kigge på min hjemmeside.
![]() |
Luzi, min trofaste KST prøveklud |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar