fredag den 30. maj 2014

Miniput-træner

Jeg har haft assisterende miniput-træner på i dag:-)

Jeg ville lave lidt hygge-agility med hundene og Ella var helt klar! Hun hjalp med at sætte bane op, og bagefter ville hun igennem alle forhindringer på skift med hundene. Når jeg løb en bane, stod hun og trippede; "må jeg, må jeg nu?" Og selvfølgelig måtte hun det:-) Jeg elsker når hun hygger sig med hundene. Det er så vigtigt for mig at hun også får glæde af dem. Så jo mere hun vil være en del af træningen, jo bedre.

Da vi var færdige, sagde hun "Det har været en rigtig god dag i dag". SKØNT!

Vente
Jeg træner, at den ene hund skal vente i dæk, mens den anden løber banen igennem. Rigtig god vente-træning med masser af forstyrrelser. Lige fra Helmuth var helt lille, har jeg trænet "vente" med dem, så jeg kunne træne begge på én gang.

I starten viste jeg hundene op i deres kurve som stod ved siden af hinanden. De fik masser af godbidder for at være der. Så kaldte jeg på den ene ved sit navn og gav dem begge en godbid. Den ene for at komme og den anden for at blive i sin kurv. Så trænede jeg få øvelser med den ene, men gav hver eneste gang også den hund, som ventede i sin kurv, godbidder. Sådan skiftede jeg med hundene, så jeg kun trænede max. 3 øvelser med hunden på gulvet, og så var det den anden hunds tur. Men stadig fik begge hunde altid godbidder.

Ved at lære at deres navn betød "nu er det din tur" og gav dem et sted at vente, som var belønnet rigtig meget, kan jeg nu træne med dem begge på samme tid. Og jeg behøver ikke længere en kurv. Nu kan de lægges i dæk uanset hvor, mens jeg træner og bytter hund ind i mellem. Det kan jeg li':-)

Ella træner "omkring pind" med Helmuth

Ella Og Vilma i tunnelen

Ella kalder på Vilma gennem tunnelen

Mine tre guldklumper efter dagens træning



tirsdag den 27. maj 2014

Hundens dag

I går startede dagen på "kontoret". Skønt at være selvstændig så arbejdet kan flyttes efter vejrforholdene:-)

Jeg skulle have skrevet og udsendt pressemeddelelse vedr. vores arrangement Hundens dag. Det gav hurtigt pote! Allerede i dag var der en kort omtale i Fyens Stiftstidende.

Jeg håber inderligt, at arrangementet bliver en succes. Det er altid spændende at skulle arrangere en større event og det giver da også sommerfugle i maven, når jeg tænker på om der dukker 5 eller 50 hunde op.

For et par måneder siden fik jeg ideen til arrangementet og spurgte mine med-instruktører om der var interesse i at lave det sammen. Der var hurtigt 4 kolleger som sprang til. Hvilket jeg var RIGTIG glad for. Det er altid sjovest at være flere.

Vi har alle den samme holdning til hunde og træning, så det skal nok blive en god dag.

Til august gentager vi arrangementet hos min kollega Trine, der ejer hundeskolen Hvalp til Voksen.dk. tæt ved Haderslev.

Da vi skulle til at planlægge, var der meget at tage stilling til;

  • Hvilke aktiviteter skulle vi lave?
  • Hvor meget skulle det koste og hvad skulle pengene bruges til?
  • Hvor skulle det holdes?
  • Hvem kan hjælpe?
  • Og meget mere


Vi var heldigvis meget enige om det hele.
Aktiviteterne skulle være rettet mod almindelige familiehunde, og inspirere til positivt samvær mellem hund og ejer.
Prisen skulle være så lav som muligt, så alle kunne være med. I bund og grund skulle vi bare have udgifter dækket og måske, skulle der være noget i overskud, en enkelt øl til fyraften:-) Vi besluttede at lave arrangementet både på fyn og i jylland, da vi er 2 instruktører fra fyn og 3 fra jylland. Og til sidst er det godt vi har venner og familie som gladeligt stiller op, når vi har brug for dem.

Jeg glæder mig utrolig meget til dagen, og skal nu i gang med at strikke et foredrag om hundesprog sammen, for det er en af mine tjanser på dagen:-)

Er du blevet nysgerrig på arrangementet , kan du læse mere her; Hundens Dag

søndag den 25. maj 2014

Teori

I dag har jeg holdt teori for mine kursister. Lidt hårdt ovenpå 2 x 40 års fødselsdag samt kobberbryllupsfest i går:-)

Egentlig bryder jeg mig ikke som sådan om ordet "Teori", og ville gerne finde et andet navn, så hvis du har en ide, må du endelig sige til!

Alle kursister, som starter hos mig, får en gennemgang af emner, som ligger mig meget på sinde. Det drejer sig om emner som korrekt aktivering, lederskab, hundesprog, hundes udviklingsfaser, foder, brug af seler m.m. Og så er der plads til de spørgsmål som vi ikke kan nå på træningspladsen.

Jeg har valgt præcis de emner fordi jeg oplever at de ofte skaber forvirring og misforståelser hund og ejer imellem.

Teorien er for mig lige så vigtig, hvis ikke vigtigere, end de øvelser, vi gennemgår til træning. Det er nemlig gennem den rigtige viden, at vi kan forebygge mange adfærdsproblemer senere hen i hundens liv.

Mine kursister var super engagerede og stillede masser af relevante spørgsmål, så det blev en rigtig god eftermiddag. De fik til lektie at gå hjem og finde deres hunds yndlingssignaler og lege med aktiveringsspil. Jeg er spændt på at høre hvordan det er gået, når vi mødes på pladsen igen i næste uge.

Vilma er altid med som demohund, og havde sit "shiny moment" i pausen, hvor hun demonstrerede aktiveringsspil. Hun elsker opmærksomheden og at ha' denne dag alene sammen med sin "mor":-)

Da alle var gået, var det tid til en lur





fredag den 23. maj 2014

Kød er godt!

I dag har jeg været i BARF centeret og købe mad til hundene.

Jeg har fodret Vilma med råt kød siden hun var 7 mdr. og Helmuth er opvokset på råt. Så ham kan jeg ikke få til at spise andet. Prøvede i en periode på 1,5 mdr. at skifte til det jeg mente ville være et rigtig godt tørfoder men Helmuth sultestrejkede i de 1,5 mdr. og så måtte jeg krybe til korset og købe ordentligt kød igen.

Jeg har altid haft en fornemmelse af at råfordring klart måtte være mere naturligt og sundere for hundene end tørfoder. Tørfoder er blandt andet skyld i at så mange hunde lider af allergi og har "DAMP". Dog har jeg også haft en lille tvivl inden i mig, om hundene nu også fik det, de havde brug for gennem foderet. Dog har jeg nu lagt den tvivl helt bag mig. Jeg siger igen og igen til mig selv at foderproducenterne har smidt så mange penge i markedsføring for at overbevise os om at tørfoder er det eneste rigtige at give vores dyr. Så store ressourcer har BARF centrene ikke endnu, så derfor hører vi endnu ikke så meget om BARF.

Min egen erfaring er dog at det virker godt. Uanset hvilken type kød hundene får,sørger jeg for at der altid er iblandet ben og brusk, så de får deres kalciumbehov dækket. De får et urtepræparat tilsat, lidt most frugt og grønt, samt lakseolie. Så er det vist et mere dækkende måltid end det jeg selv spiser:-)

Mange spørger mig, om det ikke er vildt dyrt at fodre med kød og her må jeg sige, at det koster ca. det samme som når man køber et ordentligt tørfoder. Det eneste, det kræver ekstra, er en ordentlig fryser til opbevaring og at man husker at tage op aftenen i forvejen. Ellers er det ikke mere besværligt end som så meget andet. Og er du løbet tør en dag, kan et par kyllingelår på tilbud fra Brugsen fint dække aftensmaden til næste indkøb:-)

Fordelene ved BARF, som jeg oplever det, er at hundene har en utrolig god fordøjelse. De har sjældent maveproblemer, har ingen hud og pelsproblemer, har en stærk knoglestruktur (som Helmuth har fået rigtig god kritik for på udstillinger), virker dejligt afbalancerede da de bruger en masse energi på at fordøje maden, ingen prutter og de mindste pøller i verden:-)

Kunne du tænke dig at prøve at fodre din hund med råt kød, men kan du ikke overskue at komme i gang, hjælper BARF centrene dig med at lægge en foderplan indtil du føler dig godt nok inde i sagerne til at "stå på egne ben".


torsdag den 22. maj 2014

Dyrekommunikation

Ditte Young; www.ditteyoung.com
En af de professionelle sider af mig, som jeg går lidt stille med dørene med, er dyrekommunikation.
Og hvorfor går jeg så stille med det? Jo, egentlig fordi jeg stadig ikke helt selv fatter det.
Men må bare indrømme at der er mere mellem himmel og jord end man lige kan tage og føle på.

I efteråret 2013 gennemgik jeg et kursusforløb hos Ditte Young vedr. dyrekommunikation.

På første modul, efter vi havde været der knap en time, fik vi stukket en lukket kuvert i hånden med et billede i. Vi vidste kun at det var et billede af et dyr men ikke hvilket. Derefter skulle vi holde kuverten i hænderne, lukke øjnene, slappe af og bare "vente på" at der kom nogle billeder, farver eller ord til os. Meget mærkeligt. Men efter lidt tid, hvor jeg sad med lukkede øjnene og ikke rigtig vidste hvad pokker jeg skulle gøre af mig selv, så jeg pludselig et billede af en brun hest som stod og kiggede på mig.

Senere skulle vi åbne kuverterne og rigtig nok stod der en brun hest med forbenene på en træstub og kiggede på mig på billedet! Hvordan forklarer man det?? Man lader være med hele tiden at lede efter fornuftige konklusioner og accepterer at der er ting vi ikke forstår. Det gør ikke tingene mindre sande af den grund:-)

Efter de 3 moduler hvor vi har haft kontakt med både levende og afdøde dyr, har jeg praktiseret telepatien på lidt hyggeplan.

Dog bruger jeg det nok ubevidst når jeg er på konsultationer og på træningspladsen ved konstant at aflæse hundenes sindsstemning.

Hvis folk selv beder om det, vil jeg meget gerne tage kontakt med deres dyr, men jeg orker ikke at bruge energi på at skulle "overbevise" folk om at det kan lade sig gøre.

Jeg bruger tid på at spørge ind til dyrets personlighed, dets forhold til sin ejer, hvad det kan lide at lave (fx. til træning), dets helbredssituation og hvis folk har et specifikt problem med dyret, prøver jeg at finde årsagen til hvorfor dyret opfører sig som det gør. Det er ikke altid jeg kan love adfærdsændringer, for nogle gange opfatter dyret ikke selv det, som vi gør, som et problem:-)

Alle mennesker kan faktisk lære det, og det er fordi man i telepatien bruger pinealkirtlen (som vi alle besidder). Hos nogle er den bare mindre aktiv end hos andre:-) Så hold dig endelig ikke tilbage, hvis du er nysgerrig på at prøve det.


tirsdag den 20. maj 2014

Sommerfrisure og tak

I dag kom saksene med posten, så Helmuth fik omgående sommerfrisure.
Jeg havde været på klippekursus tilbage i starten af marts og havde selvfølgelig glemt alt, men hvad gør det, når hunden har krøller... Så kan jeg bedre camouflere hvis (når) jeg klipper skævt:-)

Det tog ikke lang tid, før end Helmuth igen kunne se ud af øjnene.



Det var også i dag at jeg havde holdafslutning for mit allerførste hold i Gudbjerg. 8 uger går altså stærkt.
Jeg fik denne flotte buket af Arne, som kom med en super sød FT springer spaniel. Han var så glad for, at Rex havde kunnet socialisere med andre hunde. Det havde gjort verden for både Arne og Rex og Rex var nu blevet meget roligere derhjemme. Endda også når der kom gæster. Sådanne små sidegevinster kan der også være ved at gå til træning:-) Så nu glædede Arne sig til at skulle have Rex med på jagt til efteråret.

I morgen er der også holdafslutning for onsdagsholdene i Gudbjerg, og nye hold er allerede i gang. 
Så jeg håber at rygtet om en ny (og forhåbentlig god) hundeskole stille og roligt breder sig i området:-)

søndag den 18. maj 2014

Champion!

I morges kl. 8.00 gik turen mod Hedensted til DKKs nationale udstilling sammen med Helmuth, Helmuths veninde Venus og min veninde Signe.

Jeg var så nervøs! Er bare ikke det store konkurrencemenneske, og vidste at hvis Helmuth gjorde det godt i dag kunne han blive Dansk Udstillingschampion. Så der stod jo lidt på spil.

Kl. 11 var det hele overstået. Helmuth havde fået sit 4. cert, blev Bedst i Race og er nu Dansk Udstillingschampion, så stort tillykke til min lille skat.

Helmuths kritik:
"Beautiful dog, compact correct body, beautiful angulations, well balanced movement, correct coat, good temperament."

Det er første gang vi har fået "godt temperament" med i kritikken, så det er jeg ekstra glad for. Det betyder at han stille og roligt begynder at blive mere voksen og fornuftig:-)

Vi droppede at skulle i Store ring om eftermiddagen, for det betød at vi skulle vente i 6 timer, og det gad hverken jeg eller Helmuth:-)

Også stort tillykke til fine Venus som fik Excellent!

En stor dag for begge hundene. De klarede det så godt, og det er ekstra hyggeligt når man er flere afsted. Ellers kan sådan en udstillingsdag være både lang og kedsommelig.

Nu er saksene bestilt og når de kommer med posten i næste uge, skal den kæmpe pels klippes ned, så han kan klare sommeren. Det er tæt på dyremishandling at lade ham rende rundt med den pels, når temperaturen overstiger mere end 15 grader.

Helmuth ligger nu og sover. Ude godt men hjemme bedst.

I aften står den på flæskesteg hos de gamle og så begynder en ny uge i morgen:-)

Helmuth og Venus slapper inden ringen kalder

Signe og Venus opvarmer

De to smukke hunde

Helmuth viser sig frem en allersidste gang inden hjemturen

Min smukke champ

En stolt mor



fredag den 16. maj 2014

Forberedelse

På søndag skal Helmuth udstilles i Hedensted, så i dag har stået på forberedelser.

Nogle gange ville jeg ønske, han var en dansk/svensk gårdhund, men næ nej, jeg skulle jo have mig et pelsmonster, og det har jeg så sandelig også fået:-)

Egentlig skulle Helmuth allerede have været vasket for en uge siden, men jeg arbejder bedst under pres, så her 2 dage inden udstillingen kan jeg ikke udskyde længere.

Han er derfor blevet redt igennem i dag. Vi startede i morges men blev afbrudt af naboen efter 5 kvarter. Mens jeg snakkede, så Helmuth sit snit til at springe i åen og jeg måtte derfor pænt vente med at strigle videre til pelsen var tør igen. Så omkring kl. 14 lukkede jeg mig og ham inde i køkkenet, og vi kom ikke ud før vi var nået igennem hele pelsen. Så var der altså også gået ca. 3 timer og vi havde begge brug for at komme ud og nyde de sidste solstråler.

I morgen skal han have samme tur med børsten, og så et bad om aftenen.

Jeg venter i sidste øjeblik med at bade ham, for jeg ved, det første han gør bagefter, er at løbe ud og rulle sig i blomsterbedet. Så når han har været i bad kommer han ikke ud mere før bilen kører mod Hedensted på søndag (siger den skrappe mor:-))

I morgen skal jeg også snitte frikadeller (regner med ca. 30 styks skulle kunne dække dagen ind). Udover at være et pelsmonster, er han jo også et gø-monster, så jeg arbejder hårdt på at belønne hver gang han er stille. Og der skal mange frikadeller til!

Egentlig burde jeg også lige have frisket ringtræningen op, men det blir der simpelthen ikke tid til, så vi tager det på den rutine, vi ikke har:-)

Jeg er meget spændt på hvordan det går. Så kryds både fingre og tæer for os på søndag.


Før (med blomster i håret)

Under

Halvvejs
Efter

tirsdag den 13. maj 2014

Hip Hurra

I dag er det præcis 2 år siden jeg startede mine første hundetræningshold.

Det startede med 23 hunde og hundeejere søndag d. 13. maj 2012 på træningspladsen i Odense. Og siden da har jeg haft fornøjelsen af at have haft besøg af over 500 hunde til hundetræning.

Faktisk startede jeg tilbage i 2010, da jeg begyndte min uddannelse som hundeadfærdsinstruktør hos Rie Ravn i Kolding. Med kæmpe mave (for i mellemtiden var jeg så lige blevet gravid...)
Mit ønske var at kunne tilbyde positiv jagttræning. Vi gik selv til jagttræning med Vilma på dette tidspunkt i forskellige jagtforeninger, og jeg blev bare så træt af at høre at hunden skulle tvangsapportere, vi skulle være den STORE leder og hunden skulle kende sin plads nederst i hierarkiet ellers ville den overtage herredømmet i familien osv. Dog manglede jeg en teoretisk ballast så jeg kunne modargumentere og derfor gik jeg i gang hos Rie. Det gav mig i den grad ballast (faktisk så jeg kunne smadre alle jægernes argumenter i småstykker hvis jeg ville om hundens indlæring, instinkter, lederskab, hundesprog med meget mere). Jeg lod dog Vilma gå foran som et godt eksempel i stedet, da mange af jægerne ikke gad høre på mig (uanset hvor fornuftig jeg end lød, hvis jeg skulle sige det selv). Vilma bestod sine apporteringsprøver med bravour allerede som 1,5 år. Ja faktisk så var alle de bedste hunde på kurserne de hunde, hvis ejere havde godbidder med i lommen:-) Lidt bemærkelsesværdigt.

Herefter gik jeg lidt død i jagttræningen og besluttede mig for at starte almindelig hverdagslydighed op i stedet. Og det har jeg ikke fortrudt! Tænk bare på alle de dejlige hunde og hundeejere som jeg har haft fornøjelsen af i de sidste 2 år.

Efter opstart i 2012 fandt jeg hurtigt ud af at jeg ville mere. Så jeg gik i gang med overbygningen til hundeadfærdsspecialist. Eksamen blev bestået i januar 2014, så nu supplerer jeg træningen med adfærdskonsultationer.

I forbindelse med overbygningen fandt vi ud af at rigtig mange adfærdsproblemer har forbindelse med skævheder i nakke, ryg, bækken og dertilhørende muskelspændinger. Derfor gik jeg ligeledes i gang med en uddannelse til kranio-sakral terapeut til dyr.

Målet var at kunne tilbyde en helheds-konsultation hvor jeg kigger både på hundens fysik og adfærd.

Jeg er SÅ glad for at være kommet i gang med hundeskolen.

Lige nu er jeg i fuld gang med min orlov fra arbejdet på OUH for at finde ud af om hundeskolen kan bære eller briste. Det ville være fantastisk hvis jeg kunne fortsætte som fuldtids hunde-tosse.

Som noget nyt skal jeg igang med at etablere mig et (forhåbentlig godt) ry på sydfyn, så jeg kan få gang i hundetræningen hjemme hos mig selv i Gudbjerg. Det vil være et godt supplement til Odense.

Jeg vil gerne sige tusind tak til Ulla og Martin, som var så søde at ville stille deres forhave til rådighed for mig. Jeg ser frem til endnu flere "erfa-møder", Ulla:-D Og Jørgen for at være min altmuligmand, banebygger, spil-opfinder, havemand og urokkelige støtte selvom det nogle gange går lidt hektisk for sig.

Hip hurra for mange flere gode hundeår fremover:-D


lørdag den 10. maj 2014

Flere hunde


Så står den på store-hundepasning igen:-) Så dejligt med huset fuld af firbenede!

I går fredag fik vi besøg af Kaylee, en amerikansk collie, som skal bo hos os i 9 dage.
Hun var temmelig rastløs, da hun ankom, men efter at have leget ude hele dagen i dag med Helmuth, er der bare faldet ro på:-) Det ender med at hun bliver så rolig på de her 9 dage at hun knap gider rejse sig når hun bliver hentet igen, he he.

I dag kom så endnu en overnattende gæst, Baloo, en engelsk springer spaniel. Baloo's "forældre" skal holde konfirmation søndag, så vi tilbød, at han kunne komme til os og nyde en dag i hundens tegn i stedet for al det fest-stress sådan en konfirmation kan føre med sig.

Nu ligger der hunde fordelt på gulvet i hele hytten, men der er dejlig fred og ro efter en rigtig legedag.

I morgen starter jeg nye træningshold, så Jørgen får glæden af at passe på vores "gæster", indtil jeg kommer hjem igen. Godt at han også kan li' hunde...

Der er masser af billeder af de hunde som er blevet passet hos os på min facebook side.

Hundene tager sig en eftermiddagslur

Kaylee og Helmuth på tur

Kaylee og Helmuth i kærlig mundhuggeri

torsdag den 8. maj 2014

Pelsdyr

Hvad skal man dog lave på sådan en regnvejrsdag som i dag?
Man skal nyde, at man har et kæmpe pelsdyr, som kan sørge for flere timers aktivering.

Helmuth har derfor fået den helt store grooming-tur med karte, kam, filterknuser, neglesaks og hvad jeg ellers har brug for, for at få bugt med hans kolo-enorme pels.

Jeg kan roligt sige, at jeg glæder mig til at få overstået udstilling d. 18. maj, for så ryger hele pelsen af herefter!

Det tog 2 timer at komme igennem og så er pelsen ikke engang fuldstændig kæmmet igennem. Men den er tålelig og mine arme kunne ikke mere.
Helmuth synes heller ikke, det er verdens mest spændende aktivitet, men han finder sig i det.

Jeg børster ham faktisk alt for lidt. Egentlig burde han have en tur med børsten et par gange om ugen, men der går helt op til 14 dage i mellem, at jeg får taget mig sammen. Det er ikke optimalt, men nogle gange skal tid og aktiviteter hænge sammen, og vores familieskema er ikke lige indrettet til at jeg tager 2 timer ud 2 aftener om ugen. Dårlig undskyldning, men heldigvis lader Helmuth ikke til at savne det:-)
Han foretrækker nok, at jeg prioriterer tiden på gåture og hyggeligt samvær i stedet for at rive ham i håret:-)

Helmuth før.
Dejligt at min yoga-måtte endelig har fundet et ordentligt formål - skridsikkert underlag til "trimmebord":-)

Helmuth efter. Nu må pop-frisure:-)

Dagens overskydende pels

tirsdag den 6. maj 2014

Knæk og bræk

De sidste par uger har jeg haft en del kranio-sakral terapi kunder. Dejligt at få gang i den del af butikken også.

Dagens hundekunde var Medina, en meget sød engelsk bulldog, som er meget usikker i sine omgivelser. Med behandlingen håber jeg at have fået løst op for en del af den stress, som har siddet i hende de sidste par år, så hun nu har mere overskud til at møde verden udenfor. Hun tog i hvert fald utrolig godt imod behandlingen.

Hvorfor alt det pilleri?

De fleste adfærdsproblemer har en eller anden forbindelse til fysisk ubehag.
Når en hund har ondt, er dens tolerancetærskel lavere. Dvs. den reagerer hurtigere og voldsommere end andre hunde ville gøre i samme situation. Dette kan både være i forhold til at blive hurtigere gal eller glad.

Tag fx. en hund som virker aggressiv. Den knurrer eller farer endda ud og laver bidmarkeringer når den møder andre hunde. Hvis denne hund altid har haft en skæv nakkehvirvel som har forplantet sig med muskelspændinger gennem ryggen ned til bækken, forbinder den måske andre hunde med smerte i stedet for glæde, da det har gjort ondt på den når de løb og legede.

Det samme gælder en hund som stresser hurtigt op. Går den rundt med en spændingshovedpine, fordi den er skæv i nakken?

Og til sidst en hund som Medina som bruger så meget energi på at være bange for mennesker, biler, cykler, andre hunde og hvad hun ellers møder på sine gåture. Hun har brug for at kanalisere al sin energi til sin miljøtræning, så hun kan træne det, hun har mest brug for, og ikke lade noget gå til spilde ved at have ondt.

Derfor synes jeg det er utrolig vigtigt at få sin hund tjekket min. 1 gang for skævheder. Dette gør dyrlæger ikke. Man skal derfor enten til en kiropraktor eller kranio-sakral terapeut.

Hvad er forskellen på kiropraktik og kranio-sakral terapi?

I kranio-sakral terapien arbejder man med blidere tryk end i kiropraktikken. Og derfor kan det være lettere for en kranio-sakral terapeut at give hunden en positiv oplevelse.

Man retter ligeledes kranieknogler og løsner hjernehinderne, som kan være med til at forårsage hovedpine.

Og så mener jeg at man ser færre tilbagefald efter en kranio-sakral justering. Netop fordi at den skævhed en hund fx. har i bækkenet, ligeledes findes i kraniet. Retter man kun den ene skævhed, vil patienten hurtigere få tilbagefald.

Det er bare nogle af argumenterne for, at jeg foretrækker kranio-sakral terapien.

Overvejer du at bestille en tid til din hund eller vil du gerne vide mere om metoden, er du velkommen til at kigge på min hjemmeside.

Luzi, min trofaste KST prøveklud








mandag den 5. maj 2014

Spor for begyndere

I dag er dagen startet med et lækkert tun-spor. MUMS. For hundene altså:-)

De synes, det er fantastisk!

Først gik Helmuth sporet og herefter Vilma. Hun er så vant til det, at det ikke forstyrrer, en anden allerede har gået det. Smart at kunne bruge samme spor - mindre arbejde til mig:-D

Jeg lægger det som et slæbespor.

Ting du skal bruge:

  • En dåse tun i vand
  • En ny-vasket opvaskemiddel-flaske el. lign.
  • En kropssele til hunden
  • En lang line på ca. 10-12 meter

Fremgangsmåde:

  • Hæld vandet fra tun'en over i flasken og fortynd med lidt almindeligt postevand.
  • Tag tun'en med, da du skal lægge det for enden af sporets om belønning.
  • Find et sted med kort bevoksning, som en græsplæne, boldbane el.lignende.
  • Sørg for at lægge sporet så hunden har vinden i ryggen når den går det (i medvind).
  • Bind hunden af eller lad den vente i bilen.
  • Bestem hvor sporet skal gå og pejl dig ind på to flugtende punkter (træer, sten, en høj græs-tue). Dette er dine støttepunkter til når hunden kommer på sporet
  • Sæt en markeringspind ved sporets start (en sten eller gren)
  • Tør fødderne af og sprøjt lidt ekstra tunvand ved startstedet 
  • Så går du dit spor mens du sprøjter tunvand i dit fodspor i en lang strøm. 
  • Når der ikke er mere tunvand, stopper du op og lægger tun'en for enden af sporet.
  • Tag et stort skridt væk fra sporet og gå i en stor bue udenom tilbage til hunden.
  • Hent hunden, sæt den Plads ca. en meter før start,  og sæt sporline på. Husk at tage din almindelige snor med dig!
  • Ved hjælp af en fejende bevægelse siger du søøøøge og peger mod markeringspinden.
  • Hvis hunden trækker i andre retninger holder du stille og roligt tilbage i snoren indtil den har fundet sporet igen. Hvis hunden har snuden i jorden, lader du den arbejde i ro og mag uden snak.
  • Når sporet er færdigt, roser du højlydt, tager sporlinen af og den almindelige snor på igen.
  • Gå aldrig tilbage ad sporet igen!

Rigtig god fornøjelse!

Lav dit slæbespor af tunvand i en opvaskemiddel-flaske

Brug evt. en stor sten som markeringspind på startstedet

Sprøjt tunvand i dit fodspor indtil der ikke er mere vand i flasken


lørdag den 3. maj 2014

Hundepasning

De sidste to dage har vi haft "pensionsgæst". Sally, en rigtig sød, lille kleiner münsterlænder på 7 mdr. Hun går til hundetræning hos mig i Gudbjerg, så hun er kendt i området.

Hun faldt også hurtigt ind i familien.

Helmuth og hende fik leget igennem. Sammen med Vilma gik hun på opdagelse på træningspladsen og i haven og med Ella lå hun og sov og hyggede i sofaen. Vi fik glæde af hende om natten, da hun kravlede op i sengen til os:-)

Jo, en rigtig lille hyggetrold.

Nu er vi alle godt trætte efter besøget, så det bliver en rolig søndag:-)

På fredag i næste uge får vi besøg af en ny "pensionsgæst", som skal bo hos os i 10 dage, og det glæder vi os allerede til.

Hvis du er nysgerrig med hensyn til hundepasning, er du velkommen til at kigge på min hjemmeside.

Ella var meget begejstret for Sally
Der hygges til aften efter en god, lang legedag


Sally spiller op til Helmuth
Sally og Helmuth leger fangeleg


På eventyr med Vilma

Vilma og Helmuth kunne også lige svinge de gamle hundeben

Sally hilser på Tjego, en god ven af familien

Afsted på nye eventyr

Vilma og Sally

torsdag den 1. maj 2014

En rigtig hundedag

I dag har været og er stadig en rigtig hundedag.

Vi startede fra morgenstunden med at køre mod Brylle til agility sjov hos Dyreadfærdsklinikken.

Først var det Helmuths tur. Vi bruger faktisk mere tid på at træne at han skal være stille mens han venter, som at træne agility. Det er super træning og der går mange frikadeller til - faktisk havde jeg skåret 15 frikadeller ud til godbidder!

Dette var 4. gang vi var afsted og Helmuth synes, det er sjovt! Det kræver meget koncentration og han er helt færdig bagefter, især dagens bane hvor der var mange spring og vendinger. De første 2 gange løb han direkte ind i alle forhindringer, fordi der var en tæve i løbetid på holdet, så snuden skulle bare blive i jorden hele vejen rundt. Puha, hun duftede godt. Nu begynder der at være mere kontakt:-)
Du kan se video nedenfor.

Efter Helmuths time, kørte vi ud på en hundemark, hvor vi mødtes med min veninde Ulla og hundenes veninde Gaja. En lille lufte/snusetur på 45 minutter og så var det tilbage til Dyreadfærdsklinikken for nu var det Vilmas tur til at komme på agility banen.

Vilma synes det er ok, men ikke det mest sindsoprivende. Hun gør det, fordi det gør hendes mor glad og vi har en hyggestund sammen, men spurgte jeg hende, ville jeg nok få svaret, at hun foretrækker en tur i skoven for at støve harer og fasaner op:-)

I aften skal jeg til Odense på træningspladsen, hvor jeg starter nye hold af øvede kursister og aktivering op.


Sikke en dejlig hundedag!


Helmuth til agility