fredag den 3. oktober 2014

Løbetid

Hanhund og duften af løbsk tæve kan nogle gange være en udfordring.

De fleste hanhundeejere kender nok til, hvordan deres hund glemmer alt omkring sig fordi en løbsk tæve har dryppet på et helt særligt græsstrå i vejkanten. Her kan de kære herrer stå og snuse og slikke i en uendelighed.

Lige nu er det højtid for løbske tæver. Det mærkes både på træningspladsen, hvor jeg har den holdning at alle hunde er velkomne. Damer der drypper kan bare naturligvis ikke være med til socialisering. Og hjemme hos os selv, hvor Vilma også endelig er kommet i løbetid. Jeg har ventet og ventet og håbet, for jeg ville så gerne have hende med på Do as I do kursus sidste weekend i oktober men her må man ikke have løbske tæver med.
Tirsdag skete det så og jeg klappede i mine små hænder. Nu skulle hun kunne nå at blive færdig inden d. 25. oktober. JUBIIIII! Så skal vi rigtig på tøsetur sammen:-)

Til gengæld er det lidt hårdt at være Helmuth, eller rettere sagt det bliver hårdt. Den første lille uges tid går fint sammen. Han dufter lidt til hende men prøver ikke noget. Når hun bliver højløbsk, kommer Vilma på "ferie" hos mine forældre en uges tid. Det er total unfair at være Helmuth som ikke må alt det sjove, når Vilma starter på at smække rumpetten op i hovedet på ham hele tiden. Når hun er ude af den højløbske periode, kommer hun tilbage og så kan de sagtens gå sammen det sidste stykke tid igen.

Mange har spurgt mig om jeg ikke skal have den ene hund neutraliseret. Mange har endda den holdning at det er synd for hanhunden at leve omkring tæver i løbetid fordi det er stressende og samtidig at det er synd for tæven hvis den bliver voldsomt falsk drægtig. Så hellere få dem neutraliseret.

Her må jeg sige klart NEJ! Jeg valgte bevidst en hanhund selvom jeg i forvejen har en tæve. Jeg kunne aldrig finde på at neutralisere en af dem for min egen nemheds skyld de 2 uger om året det drejer sig om. Jeg ved jo ikke hvilken hund jeg får de øvrige 50 uger om året, da jeg ikke kender konsekvenserne for deres adfærd ved en neutralisering. Den risiko tør jeg ikke tage, Samtidig bliver risikoen for kræft voldsomt forøget ved en neutralisering.

Mht. at det er synd for hanhunden at den ikke må parre og derfor hellere kastrere den, vil jeg sige at det er de færreste hunde i naturen som alligevel får lov at parre. Så det ligger i deres natur at ikke alle kommer til det sjove.

Derudover findes der mange naturprodukter som kan afhjælpe både falsk drægtighed hos tæven og virke beroligende og afstressende hos hanhunden, så det er bare et smut i Matas. Man kan købe rigtig meget naturmedicin for samme pris som en neutralisering!

Jeg er bare glad for at Helmuth lærer at omgås tæver i løbetid. Hermed stresser han ikke, før det kan betale sig:-) Og han mister ikke hovedet med det samme han møder en lækker dame.
Så win win for os begge, hvis vi skal til træning, konkurrence eller udstilling på et tidspunkt og der har gået en tæve i løbetid lige før os.

Husk med hensyn til neutralisering: Du ved hvilken hund du har nu. Du ved ikke hvilken hund du får efter operationen. Hormonsystemet har stor betydning for hundens adfærd og derfor vil en neutralisering altid have konsekvenser. Hvilke kan bare ikke forudses før det er for sent.

Vil du vide mere om min holdning til neutralisering, vil jeg anbefale dig at læse min artikel fra Ugeavisen Odense.

Det går fint med at sove sammen endnu, selvom Vilma er i løbetid


Ingen kommentarer:

Send en kommentar